Reklam
Mahmut ABİŞ

Mahmut ABİŞ


Vefasızlık ,Manüpülasyon ve Son

05 Şubat 2024 - 20:05

Anket yapılıyor.

Temaül yapılacak.

Genel merkezde konuşulanlara göre..

Milletvekili şöyle demiş...

Falan aday adayı şuna ulaşmış...

Falan aday adayına vermişler.Kaynak çok ciddi...

Falan aday adayı senin hakkında şöyle konuşmuş vb.Söylemleri siyasete giren herkes çoğu zaman duymuştur.Siyasetin yıpratıcı ortamında  insanları tanımak gibi bir kaygınız var ise bunu tespit etmenin en güzel tarafı aday adayı olmakmış meğer.

 

Uzunca bir süredir Ak Partiden Belediye Başkan Aday adayı olarak Partimiz tarafından aday gösterilmek için çaba sarfettik.Siyasete girerken "her zaman şahsımız ve memleketimiz için hayırlısı ne ise o olsun".dedik.Bir işin olması hayırlısı olacağı anlamını taşımıyordu zaten.Hayırlısı böyle imiş.Partimiz tercihini şahsımdan yana kullanmadı.

Aday adaylığı sürecinde ilkeli davranmayı, klişe siyasi anlayışla hareket etmeyeceğim sözünü kendime vermiştim. Bugün ,kendime vermiş olduğum bu sözü tutmanın gururunu yaşıyorum.Tüm aday adaylarının yol arkadaşım olduğunu hiç unutmadan hareket ettim.Hınıs'ta herkesin bir şekilde akrabalık komşuluk,dostluk bağlarının olduğunu hiç unutmadım. Hiç bir şekilde ilkeli duruşumdan taviz vermedim.

 

Tüm aday adaylarının ortak gayesinin Hınıs'a hizmet etmek olduğu gerçeğini lütfen unutmayalım.Aday adaylarına böyle bir inisiyatif aldıkları için teşekkür etmek gerek. Ben şahsen tüm aday adaylarına buradan ilçem adına teşekkür ediyorum.

 

Anketlerde şahsımı tercih eden değerli hemşehrilerime,teamül yoklamalarında bana güvenip oy veren teşkilat üyelerine,samimi bir şekilde bana manevi destek olan Hınıs halkına sonsuz teşekkürler ediyorum.

Gerek köylerimizde ikamet eden gerek ilçe dışında yaşayıp şahsıma destek olmaları için köylerdeki akrabalarını arayan değerli dostlarıma teşekkür ediyorum.

 

Her zaman şahsımı arayarak yanımda olduklarını belirten değerli ağabeylerim ve dostlarıma teşekkür ediyorum.

 

Bana güvenip referans olan saygıdeğer siyasetçilerimize ,sivil toplum kuruluşlarına,arkadaşlarıma ve onların yakınlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Özellikle dağ gibi arkamda duran son ana kadar benim için mücadele eden (özellikle isminin zikredilmesini istemedi) değerli insan, sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.İlkeli olmayı,vefayı ,samimiyeti bu kadar asil bir şekilde taşıyan ender insanlardan olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

 

******   *********   *************************

Geçmiş dönemlerde yazmış olduğum bu köşe yazısını okurken şahsıma yapılan vefasızlığı bir kez daha teyit etmiş oldum..

Siyasetin çirkin,riyakar ve yalakalık kokan tarafları karakterimle maalesef hiç uyuşmadı..Hak,hukuk ,adalet ,liyakat ve vefa kavramlarından bağımsız hareket etmeyi kendime yediremedim.

Eğitim,liyakat,deneyim,sahada karşılık yetmedi..Dik duruşumuzdan taviz vermemiz beklendi..İşte bunada hiç bir makam değmezdi.

Karakterim gereği kalbimde hissettiğim tüm doğruları dilimle zikrederim.Bunu hiç bir çıkar engelleyemez.

Aday adaylık süresince  yapılan anket manüpülasyonunu defalarca dile getirdim.Anketlerde ismim zikredilmemesine rağmen anketlerde çıkmamışsın dendi.Bir kişinin ismi anketlerde sorulmadığı sürece anketlerde çıkma şansı varmıdır? Öyle ya minare ve kılıf meselesi...Milletvekili ile görüşme talebimin karşılanmadığı,yazdıklarımıza cevap verilmediği bir süreç düşünün..Aday adayının ulaşamadığı bir milletvekiline bu halk nasıl ulaşacak inanın çok merak ediyorum..

Öylesine manüpüle edici  şeyler ve yalanlara  maruz bırakıldım ki bunlarla mücadele etmekten başka şeylere enerjimi harcayamadım.Tüm bu olumsuzluklara direne direne sürecin sonuna geldim.

Benim Belediye Başkanlığını düşünmemin tek sebebi ALLAH şahit ilçeme hizmet etmekti.Erzurum'da yaklaşık olarak 200 aday adayından proje açıklayan tek aday adayı bendim.Memuriyet hayatımın içerisinde uzun yıllar yöneticilik yaptım.Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık görevlerinde bulundum.Bana teklif edilen makamları elimin tersiyle ittim.22 Yıl boyunca bir siyasi hareketin içerisinde bulunup makam mevki almayan bir yakınını işe sokmayan,hiç bir maddi çıkar elde etmeyen nadir insanlardan birisiyimdir.Hamdolsun başım dik bir şekilde hareket etmeyi  kendime şiar edindim ve bu duruşumdan asla taviz vermedim.Ancak bu tavizi veren bazı kişilerin  karar mercinde olması nedeniyle  beni aday göstermelerini beklemek  saflık olurdu zaten.Herşeye rağmen başım yine dik ve onurlu bir şekilde hayatıma devam edeceğim.

Tüm bu süreçlerde şahsıma yapılan vefasızlık ve manüpülasyonların sonucunda  bugün itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi ile hiç bir bağımın kalmadığını belirtmek istiyorum.

Süreç boyunca benden desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma ,bana güvenip destek olan siyasetçilere ve ilçe halkına sonsuz teşekkür ediyor saygılarımı sunuyor,Hınıs Belediye Başkan Adayı olan kardeşim Serdar ŞAN'a ve tüm adaylara başarılar diliyorum..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum