Reklam
Emine ŞENLİKOĞLU

Emine ŞENLİKOĞLU


O ADAM ATEİZMİN ESERİ

03 Şubat 2020 - 09:04

Fransa'dan konferastan geliyoruz, tam benzincinin önünde benzin bitti, keramet,dedik bu. Allah'ın lutfu. Benzini doldurduk bu defa vasıtamız gitmiyor, işaretle yardım istedik, geçen vasıtalara el sallıyoruz, durun, diye, kimse durmuyor.

Kasten saydım, bu tenha yolda kaç kişiden yardım isteyeceğiz, diye. On dokuz vasıta saydım, durmadılar. Biri yanımızda durdu, meğer benzinciden çıkıyormuş, yardım etmesini, arabayı itmesini rica ettik, insan soyundanız, neden yardım istemiyelim, dedik. Daha arkadaşı dinlerken, dinleme tarzından anladım adamın yardım etmeyeceğini. Suratına nefret yayarak bize cevap verdi : " Size sizin inancınızda olanlar yardım etsin" dedi ve yardım etmemek metah bir şeymiş gibi, âdeta zafer kazanmış edayla bastı gaza gitti.

Ağlamak geldi içimden. İnsan soyu hayvanileşecek bu gidiş. İnadına ateist vb. olanlar bir müddet inadına insanlık yapsalarda, zamanla rol icabı bile insanlık yapamazlar, zira izmler insan dokusunu yavaş yavaş bozuyor. Yok kimseye iyilik yapma, canını sıkandan ilgiyi kes, yok sabır aptallıktır ve bunun gibi ve bunun gibi neler. İnsanlık adına yapılan herşey izmlerde farklı yapıya büründürülüyor.

Acının en acısı, İnsanlığı insanlıktan çıkardığı halde hâlâ İzmlerin medeni bir akım olduğu sanılmasıdır.

Başta ateizm, Deizm ve Ataizm. Tertemiz doğan insanları ne yapıp edip duygusuzlaştırdılar, öteki inançta olana merhamet duymayacak hale getirdiler.

Bu tablo bana aşırı hüzün verdi ( Belkide hüznüm tabi hüzündür, bilmiyorum.) ve düşündüm. Acaba Müslümanlar içinde yolda kalmış birilerine yardım etmeyen çıkar mı? Çıkmaz, dedi iç sesim. Siz ne deriniz bilmiyorum.

Sonra ne mi oldu?

Tam yirminci vasıta durdu. İçinde iki kişi var. Öğrendik tabiki kimin ne olduğunu, Şöför İtalyan, erkek Müslüman olmuş, Kadın Müslüman ve Türkiyeli adı:Emine Köroğlu, Trabzonluymuş. Gece yarısı çok makbule geçti bu insani tavır. Hem bizi kurtardılar, hem o ortamın psikolojik zaman diliminde insanlık ölüyor mu? diye sancı çeken ruhuma, yirmide birde olsa insanlığın halâ var olduğunu anlattılar. Ruhum da teşekkür ediyor.

Gerçekte hangi ırktan olursa olsun hiç bir dindar yolda yardım isteyenin yanından, insan değilmişler gibi geçemez, geçmez, insansa geçmemeli. Tabiki, başka dinden başka inançtan olanların da tam dindarı yardım isteyenlerin yanından, yardım etmeden geçmez, Müslümanlardan yarım dindar da yardım etmeden geçmez! (Yarım'ı, mecazen kullandım, kastım zayıf müslüman falan demektir.)
Hasılı, ateistlerin çogu daha ateist oldukça insansızlığı artar, dindarların çoğu, daha dindar oldukça, insanlığı artar.
Adamın :" Size, sizin inancınızdan olanlar yardım etsin." derkenki yüz hatları gözümün önünde asılı duruyor.
Bu yazımı yazarken, Fransa'dan DİTİB kadın kolları başkanı Gülümser Esir Evliler romanımdan bir şiirimi gönderdi bana. Nasılda denk geldi bu kederimin üstüne:

DERTLER

Size aşı yapıla bilseydide,
Çiçeğe dönüşseydiniz birbir,
kimseyi inciltemezdiniz,
ikidebir.

Dünyaya hep mutlu konsaydı sözler,
Canlar canlarıyla kalsaydı,
Pınara dönmeseydi,
Gözler!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum