Reklam
Ergün ENGİN

Ergün ENGİN


TOPARLANIN GİTMİYORUZ

24 Ağustos 2016 - 09:17

Zafer uzaktadır da varamam deme sakın

Safları sıklaştırın başlıyor büyük akın

Bir cemaat yapısı, dünyalık güç peşine düştü ve yoldan çıktı diye toptan yıkalım cemaat olgusunu da ferdiyetçiliği mi savunalım?

Ya da söyleyenlerin ne kadar inandıklarından emin olamadığım ‘’en iyi cemaat cami cemaatidir’’ klişesini baş tacı mı edelim?

Peki hiçbir sorun yok, bütün cemaatler iyidir diyerek olan bitene, gerçeklere gözümüzü mü yumalım?

Hayır, hayır, hayır…

Toptan reddetmeyelim, kabul etmeyelim, analiz ederek iyilikleri çoğaltıp, kötülükleri de ayıklayalım.

Her daim, sözde övündüğümüz inanç sistemimiz bizi, temyiz kabiliyetine sahip bireyler olmaya zorluyor.

Açık konuşmak gerekirse bir ‘’iman’’ hamlesi olarak gördüğüm darbeye direnişin ardından laikçi ve seküler bir söylemin ‘’dindar’’ kitleler arasında yaygınlaşmasına hayret ediyor ve şaşıyorum.

Cumhuriyet döneminde en iyi niyetli tahlil ile ehlileştirilmeye çalışılan Müslümanlığın, cemaatleşme çabaları sonucunda yaşama imkanı bulduğunu unutarak, yanlışları bahane edip bu yapıları yok etmeye çalışmak, ‘’dinsiz’’ bir toplum arzusu içinde olanların ekmeğine yağ sürmektir..

Hele din öğretimi ve eğitiminin devlet memurları yani diyanet tarafından sağlanması gerektiğine dair düşünceleri ise nasıl karşılamam gerektiğini bile kavrayamıyorum ve sadece ‘’ciddi misiniz’’ diye sormak istiyorum.

Güya iradesini hocasına, şeyhine, büyüğüne teslim eden cemaat yapısından şikayetlenip, amirine şirin gözükmek için nelerden vazgeçebileceğine emin olamayacağımız oluşumları kutsamak da ne?

Parantez açarak belirtmeliyim ki (bütün diyanet mensuplarını zan altında bırakmak için değil, genel durumu anlatmak için) söylüyorum.

Velhasıl elbette yanlışlardan dersler çıkartarak, kendimize çeki düzen verecek ve cemaatleşmeye devam edeceğiz ki birbirimizi denetleyip, kötülüklerden alıkoyacak mekanizmalarımız çalışmaya devam etsin.

Devletimiz de yardım etsin bu çabaya ve güç ile para sarmalına, tuzağına düşmesine izin vermesin cemaatlerimizin.

Başlıkta İsmet Özel’den alıntıladığımız gibi toparlanacağız, ferdileşmenin, bireyselleşmenin önüne geçecek ve hiç bir yere de gitmeyeceğiz.

Sıklaştıracağız safları…

Selam ile.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İLYAS
    7 yıl önce
    Bu cemaatler şayet ileride başına buyruk,davranıp,devlete zarar verecekse "Evet"" ferdiyetçiliği savunalım...