Reklam
Reklam
Mahmut ABİŞ

Mahmut ABİŞ


Saygıdeğer Halkım..

03 Şubat 2019 - 19:31

Hayatımın her anında gurur duyduğum,can dediğim,vefakar ve cefakar halkım..

Sizlerinde bildiği gibi 31 Mart 2019 Tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Hınıs Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştum.Yorucu ve yıpratıcı bir süreç sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından aday olarak gösterilmedim..

Siyaset bir iradenin topluma yansıtılması ve seçmen kazanma mesleğidir benim için. Ben Ak Parti’de siyaset yapar iken amacım asla ve asla çıkarlarımı korumak, bir takım kazanımları elde etmek değildi. Benim için en büyük kazanım Hınıs’ın kazanımları idi...

Aday adaylık sürecinde vermiş olduğunuz yoğun destek inanın ki beni çok ama çok korkutuyordu. Kaç gece uykularımın kaçtığını, kaç gece uykumdan irkilerek uyandığımı inanın bir ben biliyorum.”Ya bu insanların beklentilerine cevap vermez isem, ya bu insanlara hayal kırıklığı yaşatırsam diye “ ne kaygılar taşıdığımı bir bana sorun..Bana umut bağlayan insanların haklarını nasıl öderim, adil bir şekilde bu ilçeyi nasıl yönetirim korkusunu iliklerime kadar nasıl hissettiğimi bir bana sorun..

Tam anlamıyla zıt kutuplarda siyaset yaptığımız Akörenli bir dostun caddenin ortasında yüksek sesle “tüm değerlerimin üzerine yemin ediyorum ki Hınıs Belediye Başkanlığı seçimlerinde sen aday olur isen oyum senin” demesi,Alevi vatandaşlarımızın bizim sorunlarımızı bir sen biliyorsun biz her zaman senin yanındayız demeleri feodal baskı altında kalmaktan bıkmış insanların “biz senin adaletli olacağını biliyoruz desteğimiz seninle” demeleri bu korkularımı daha da pekiştiriyordu.Bursa’dan bir hemşehrimiz “abi kazan şu seçimleri baba ocağımıza dönelim.”yada İzmir’den bir dostumun eşi “abi ne olursun yapabileceğimiz ne varsa söyle yapalım “ cümlesi korkularımı pekiştiriyordu. Aday gösterilmemem bu korkularımı üzerimden aldı. Hayat bir takım şeyleri daha tecrübe ettirdi bana.

Benimde onlarında unuttuğu tek şey vardı.Siyasette 2.2=4 etmiyordu.Karar bazen halkın veya şahsın yetkisinde değil idi..

Belki de hakkımda veya ilçe halkı hakkında hayırlısı buydu.Biz her şeye rağmen HAMDOLSUN diyoruz.

Aday adaylık sürecinde yoğun desteklerinden dolayı tüm Hınıs halkına, alevi vatandaşlarıma, kanaat önderlerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve yakın akrabalarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bana referans olan saygıdeğer siyasetçi büyüklerime, can dediğim dostlarıma saygılarımı sunuyorum.

Hınıs için mücadelemin her zaman devam edeceğinin,her platformda Hınıs’ın kazanımları için enerji harcayacağımın unutulmamasını rica ediyor,saygılarımı sunuyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum