VASİYET

Emine ŞENLİKOĞLU

..İmam hatipliler de gözümün nuru öğrenciler ama üzüldüğüm noktalar var.Bazı imam hatip öğrencilerine kitap okumak sevdiriliyorken,(Konya Sarı Oğlan İmam Hatip okulu gibi,)bazı okullarda üç kitap bile okumamış öğrenciler var..


Çok acı duydum bu durumdan,kitap okumayan öğrenci beyni aktif olmaz.
Solcu öğretmenlerin öğrencilerine bakın,acaba kitap kurdu olmamış öğrencileri var mı? Belki binde bir.Onlar istedikleri yazarı tavsiye ediyorlar üstelik,bizim öğretmenlerin ise bazısına baskı var.Müdürün zihniyeti farklıysa,öğretmen müdürün zihniyetinde kitap tavsiye etmeye,âdeta mahkum oluyor.


Herkesin evinde mutlaka kütüphane,yani kitaplık olmalı.Bu konu çok önemli,evinde kütüphanesi olan,öğrenciler yetiştirmeliyiz,okuduğu kitaptaki önemli yerin altını çizen ve o kitabı çocukları için saklayan öğrenciler gerek bize.


Misafir olarak bulunduğum bir yerde,aile fertlerinin kendilerine özel kütüphaneleri olduğunu öğrendim,sevincimi anlatamam.


Niyetimde,il il gezip orta ve liselere ders vermek vardı,kitap okuma aşkı oluşturmak için .(Yazar oluşumdan dolayı yanlış anlayanlan olacak amma ne yapalım,dava için atılan her adımın bir bedeli mutlaka oluyor,çünkü her dönemin fitnesi,zalimleri var!) Kitap okuyan fırtına gençlik için çalışacaktım.Şu üç aylık koşumda (Annemin izin vermemesi,ve başka sebeplerden anladımki,galiba,ben her ile yetişemiyeceğim,onun için vasiyet ediyorum.
Vasiyetim şu:Canımız,öğretmenlere,imamlara,yazarlara,vaizlere,asıl,anne babalara,kardeş amca ,hala teyse ,yani genç akrabası olan herkese.


Kitap okumayan genci elimizden alabilirler.Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandıralım.Kompleksinden Batı Klasikleri okuyanlarıda,aslına rucu etmesi gerektiğini hatırlatalım.(Batı klasikleri en son aşamada okunmalı.)


İmam hatiplerin dersleri daha çok olduğundan,onların beyni haliyle iki kat çalışıyor,ufukları hızlı genişliyor,hızla açılan ufuklar daralmasın,kararmasın,lütfen,gençliği kitap okumaya davet edelim.Gençliğe kitap okumayı sevdirin dostlar.
Acizane,beni amasız sevenlerime bu rica vasiyetim olsun.