Reklam
Reklam

Hınıs'ta Kan Bağışı Kampanyası

Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Hınıs'ta Cumhuriyet Caddesi Yurtiçi Kargo karşısında 26/01/2018 tarihinde saat 10.00 -17.00 arasında kan bağışı çalışması yapılacaktır.

Hınıs'ta Kan Bağışı Kampanyası
22 Ocak 2018 - 14:34

       Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Hınıs ilçemizde yapılacak olan Kan Bağışı Kampanyasına Hınıs Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan SARICA'da destek verdi.

       Hınıs Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan SARICA kan bağışı hakkındaki düşüncelerini bizimle paylaştı.

       SARICA,"Kanın tek kaynağı insan. Bu hayati sıvının başka bir muadili yok. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz.

         Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan verdikten sonra kandaki yüksek yağ oranı düşer. Bu durum baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlar. Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını da önler.

          Kan vermenin belki de en büyük faydası psikolojiktir. Kan vererek hiç tanımadığınız birilerine yardım etmek onurlu bir davranıştır. Ayrıca bağışınız sayesinde birinin veya birilerinin hayatını kurtarma düşüncesi paha biçilemezdir.

           Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı tarafından İlçemiz Cumhuriyet Caddesi Yurtiçi Kargo karşısında 26/01/2018 tarihinde saat 10.00 -17.00 arasında kan bağışı çalışması yapılacaktır.

           Bu kapsamda Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı olarak tüm kamu kurum çalışanları ile halkımızın kan bağışı çalışmasına katılım sağlanmasında gerekli hassasiyeti göstermesi hususu takdirlerinize sunulur.   "dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum