Reklam
Reklam

Helal Olsun Zehra Taşkesenlioğlu BAN

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkeselioğlu Ban'ın girişimleri ile Erzurum ilçelerine 2022 yatırım programına alınan tesisiler için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 40 milyonluk katkı sağlayacak..

Helal Olsun Zehra Taşkesenlioğlu BAN
14 Nisan 2022 - 01:26

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2022 Yatırım Programına dahil edilen spor tesisleri için Spor Toto Teşkilat Başkanlığında protokol imzalandı. Erzurum’a yapılacak olan Spor Yatırımlarının protokol imza töreni dün Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda yapıldı.

İmza törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Valisi Okay Memiş, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile ilçe belediye başkanları katıldı.

 

Erzurum’a yapılacak spor yatırımları arasında çok sayıda sentetik futbol Sahası, basketbol ve voleybol sahası ile gençlik merkezi bulunuyor.

 

2022 yatırım programı kapsamında Hınıs’a 4 adet sentetik futbol sahası, 4 adet basketbol ve voleybol sahası yapılacak.

 

Şenkaya’ya 1 adet gençlik merkezi inşa edilecek. Erzurum’un Köprüköy ilçesine 1 adet gençlik merkezi yapılacak. Tortum ilçesine ise 3 adet sentetik futbol sahası kazandırılacak.

 

İşte  yatrım programına alınan projeler

 Oltu’ya 1 adet hentbol sahasının yanı sıra, voleybol sahası ve tenis kortu inşa edilecek.

 Narman ilçesine 2 adet sentetik futbol sahası kazandırılacak. Narman’da  mevcut sentetik futbol sahasına aydınlatma, soyunma odası ve çevre düzenlemesi yapılacak. Ayrıca Narman’a 1 adet aydınlatmalı tenis kortu inşa edilecek. Tekman’a 1 adet Gençlik Merkezi kazandırılacak. Yine Erzurum’un Tekman ilçesindeki mevcut 2 adet futbol sahasının aydınlatma sistemi ve onarımı yapılacak. Aşkale’nin mevcut kapalı spor salonunun onarımı yapılacak.

2022 yatırım programı kapsamında Şenkaya ilçesindeki mevcut Sentetik Futbol Sahasına 750 kişi kapasiteli portatif tribün, soyunma odası, yedek oyuncu kulübesi, aydınlatma, tel örgüsü ve çevre düzenlemesinin yapımı gerçekleştirilecek. Olur ilçesine 1 adet spor salonu yapılarak, mevcut binanın Gençlik Merkezine dönüştürülmesi sağlanacak.

Çat ilçesine ise içinde 2 adet yüzme havuzu ile 2 adet fitness salonu bulunan Yaşam Merkezi yapılacak.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum