Reklam
Reklam

Aydemir: "Arvasi Hocamızı şükranla anıyoruz

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Seyyid Ahmet Arvasi, birlik, beraberlik ve kardeşlik dikkat ve hassasiyetlerimizi 20’inci asrın idrakine belleten bir mütefekkir, hayatının her safhasında İslam ahlak ve faziletini yaşayarak milli iradeye ufuk çizen mümtaz bir şahsiyetti.

Aydemir: "Arvasi Hocamızı şükranla anıyoruz
31 Aralık 2017 - 19:26

Ruhu şad, makamı cennet olsun” dedi.

 

Arvasi: Kardeşlik davasının abide ismi

 

Mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’nin hakka vuslatının 29’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Arvasi Hoca’nın ömrünü İslam Davasına vakfettiğini, davasının ifade ve kaydında fikirleriyle olduğu gibi aksiyoner yönüyle de öncü bir rol üstlendiğini bildirdi.

 

Arvasi: Mümtaz bir dava adamı

 

Seyyid Ahmet Arvasi’nin, Ahmet Yesevi Hz.lerinin kaydettiği ruhun Anadolu coğrafyasındaki mümtaz temsilcilerinden biri olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Arvasi Hocamız, tefekkürünü yaşayarak ifade eden, yüce dinimizin ‘bütün müminler kardeştir’ vurgusunu her vesile ve fırsat ile tebliğe kendini adayan, Milli şairimiz Akifçe üslubu, Muhammed ikbalce duruşuyla gönüllerde özel bir yer edinen mümtaz bir dava adamı olarak her daim hatırlanacak, onun birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları gönül ve dimağlardan asla silinmeyecektir.’ dedi.

 

Arvasi ve tarihi tespitleri

 

Seyyid Ahmet Arvasi’nin, ‘Asla unutmamak gerekir ki, yabancı ideolojiler, istilacı devletlerin fikir paravanalarıdır. Milletleri içten vuran sinsi tuzaklardır. Bunu bildiğim içindir ki, Türk milletini parçalama oyunlarına karşı durmayı büyük bir namus ve vicdan borcu bilmekteyim. ‘ ifadesini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Seyyid Ahmet Arvasi hocamızın, ‘Kesin olarak iman etmişimdir ki, Müslüman Türk milleti ve onun devleti güçlüyse, İslam dünyası da güçlüdür. Aksi bir durum varsa, bütün Türk dünyası ile birlikte İslam dünyası da sömürülmektedir. ‘ tarihi tespiti bugün Kudüs davasında da olduğu gibi tarihi bir hakikattir. O’nun Doğu Anadolu Coğrafyasının bir mümtaz evladı olarak verdiği mesajlar, bizim kardeşlik hassasiyetimizin önsözlerindendir. ‘ kaydını düştü.

 

Arvasi: Aksiyon felsefesi olan bir fikir adamı

 

Seyyid Ahmet Arvasi’nin, İslami tefekkür önündeki engelleri yok etmeye kendine vazife edinmiş, aksiyon felsefesi olan bir mütefekkir olduğuna işaret Milletvekili Aydemir, O’nun, ecdadın uğruna can verdiği değerleri bir miras değil bir yadigar ve kutsal bir emanet olarak gördüğü, vahdet ve tevhid doğrusundaki fikirlerini heyecan, ideal ve hareketle kaydettiğini belirtti.

 

Arvasi: Milli vicdanın sesi

Milletvekili Aydemir, ‘İrfan, milli vicdan ve haysiyet adamı, bir fazıl olan Arvasi hocamız, Milli tefekkürümüzü, mukaddes bir ilhamla ifade eden Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sen ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır/Milletler için işte kıyamet o zamandır’ kaydını eserleriyle genç nesle taşımış, ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez/toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ hakikatini silinmez bir damga, kaybolmayan bir manevi nakış olarak genç dimağlara işlemiştir.’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum