Reklam

Av.Abdurrahim FIRAT Erzurum'dan Aday Adayı Oldu

14 Mayıs 2023 Tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği başvuruları başladı. Av. Abdurrahim FIRAT Erzurum'dan Milletvekili adayı adayı olarak başvurusunu yaptı.

Av.Abdurrahim FIRAT Erzurum'dan Aday Adayı Oldu
18 Mart 2023 - 06:44
Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulunda  görevli bulunan Av. Abdurrahim FIRAT ,28.Dönem Erzurum Milletvekili adayı adayı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Genel merkezinde başvurusunu yaptı.

FIRAT adaylık başvurusunu yaptıktan sonra  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Türkiye Yüzyılı hedefiyle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Ak Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım.
Dürüstlüğü merkeze alarak girdiğimiz bu yola doğruluk üzerinde hizmet etmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Peygamber efendimizin buyurduğu üzere; ”sizin en hayırlınız başkalarına faydalı olanınızdır” şiarı ile dost, akraba, Ak Parti camiası ve hemşehrilerimden dua ve destek bekler, aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim."dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum'da özellikle Kürt seçmenin oyunu alabilmek için Şeyh Said'in torunu Abdurrahim FIRAT'ı aday gösterebileceği konuşuluyor.

ABDURRAHİM FIRAT KİMDİR?

Abdurrahim FIRAT, 1966 yılında Erzurum’un Tekman ilçesinde doğdu. Baba adı Mehmet Sıddık (1977-1980 MSP Erzurum Belediyesi Meclis Üyesi) anne adı Sekine’dir. İlk orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamlayarak, 1985 yılında başladığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. 1991 yılında Ankara Mamak’ta kısa dönem askerlik yaptıktan sonra, 1991 yılından beri Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmakta olup ayrıca çiftçilik ve tarıma dayalı ticaretle de uğraşmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

2004 yılından beri Ak Partide aktif üye olarak çalışmakta olan Abdurrahim Fırat, 2007 -2018 tarihlerinde yapılan Genel Seçimlerde Ak Parti’den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan Ak Parti 4.Olağan Kongresinde İl Yönetimine seçildi. Erzurum Ak Parti İl Yönetiminde 29.06.2012 ile 29.11.2014 tarihleri arasında İl Sekreterliği, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, İlçe Koordinatörü, Bölge Koordinatörü, İl Hukukçusu, İl Kongre ve İlçe kongre delegesi görevlerini ifa etti. Siyaset Akademisi 10. ve 15. Dönem kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamlayan Abdurrahim Fırat, 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı.
2015 Haziran Seçimlerinde Erzurum Milletvekili adayı olarak görev yaptı.
Erzurum’da yaşayan mültecilerin topluma entegrasyonuna yönelik çalışan Ahyar Yardımlaşma Derneğinin kurucu üyesidir.
Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Başkan Danışmanı olarak görev yapmaktadır.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum