Reklam

Ak Parti Mevcut Teşkilatlarla Erzurum'da Nereye Kadar?

2023 Yılında yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Erzurum'da zorlu bir süreç bekliyor.

Ak Parti Mevcut Teşkilatlarla Erzurum'da Nereye Kadar?
06 Ocak 2023 - 10:02
Bir kaç yıl öncesine kadar Ak Parti'nin ve Cumhur İttifakının kalesi konumunda bulunan Erzurum, içinde bulunduğumuz zaman diliminde bu gerçeklikten uzak gibi görünüyor. Her ne kadar yakın zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum ziyaretinde yapılan mitingde meydan dolu gözükse de bu tablo  kimseyi aldatmasın. Erzurumluların Recep Tayyip Erdoğan sevgisi  her şeye rağmen çokta değişmiş değildir.Erzurum'da Başkanlık seçimi tamam ancak milletvekiliği seçiminde aynı tablo oluşmayacaktır.

Önceden Erzurum'da esemesi okunmayan İyi Parti, Chp, Deva ve Gelecek partilerinin oy oranlarının Erzurum'da arttığı  her yerde konuşulan bir gerçekliktir. Erzurum Ak Parti'de siyaset yapan birçok kişi bu olumsuzluğu popülist söylemlerle kapatmaya çalışsa da bu gerçeği değiştirmemektedir.

Teşkilatların seçmenden uzaklaşması,Ak Parti'nin icraatlarının seçmene anlatılmaması ve 2023 seçimlerinin ne denli önemli bir seçim olduğunun farkına varılmaması Erzurum'da bu tablonun oluşmasına en büyük sebeptir.


Mevcut teşkilatlar sahada ve sosyal medyada neredeyse hiç yoklar.(Gayret göstererek azimle çalışma yapan teşkilatları tenzih ediyoruz) Ak Parti'nin icraatları konusunda sosyal medya hesaplarından bir tek paylaşım yapmayan ilçe başkanları mevcut. Kendi geleceklerini Ak Parti'nin üstünde gören birçok yönetici için Ak Parti'nin seçim kaybetmesinin bir öneminin olmadığı görülüyor. Birçok Belediye Başkanı kendi faaliyetlerinin reklamını yapar iken Ak Parti ile alakalı tek bir söylemde bulunmuyor. İlçelerde Parti binasını uzun süredir kapalı  tutan ve sadece Milletvekilleri veya Büyükşehir Belediye Başkanı geldiğinde açan  teşkilatlar mevcut. Sayın Cumhurbaşkanı 7/24 Ak Parti için çaba sarf ederken teşkilatlardaki bu boşluk bu keyfe keder yaklaşım anlaşılır gibi değildir.


Erzurum'da tüm bu olumsuzluklara rağmen şu anda  Recep Tayyip ERDOĞAN ismi Ak Parti'yi kısmen ayakta tutmaya yetiyor. Ancak seçimlere kadar teşkilatlarda yenilenme olmaz ise kaybın hangi boyutlarda olacağını seçim sonuçlarında göreceğiz.

Biz tarihe notumuzu düşelim.
Malum söz uçar yazı kalır.







 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum