Reklam
Reklam
Kadir SABUNCUOĞLU

Kadir SABUNCUOĞLU


Aydemir'in Üç Teklifine 'Ek'

22 Ocak 2017 - 08:20

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında Erzurum'un havalimanıyla ilgili bazı sorunlarını dile getirmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçesi sırasında söz alan İbrahim Aydemir, hava limanında körüklü sistemin eksikliğini anlatmıştı.

Benzer sistemin ağır kış koşulllarının yaşandığı Kars, Ağrı, Erzincan gibi illerin hava limanlarına da yapılması gerektiğine işaret eden Aydemir, şöyle devam etmişti:

- Bu işin aciliyeti var. Seçmenimiz zemheride üşürse biz donarız.

Yaklaşık 6 ay karakışın yaşandığı Erzurum gibi illerde otoparkın da kapalı olmasını isteyen İbrahim Aydemir, Karslı olan Bakan Ahmet Arslan'dan bir de havalimanı ile kent merkezi arasında sefer yapacak hafif raylı sisteme acil olarak ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Biz de öncelik sırasına göre hafif raylı sistem, körük, kapalı garajın çok elzem ve acil ihtiyaç olduğuna inananlardanız.

Günde 10'dan fazla seferin yapıldığı Erzurum havalimanı için özellikle uçakların körüğe yanaşarak yolcuları alıp, bırakmaları gerekir.

Havalimanından başlayacak hafif raylı sistem, otogar, ETÜ'nün de şehirle ulaşımına kolaylık sağlayacak.

 

TAM 6 YILDIR YERİNE GETİRİLMEYEN SÖZ

Madem Milletvekili Aydemir hava limanıyla ilgili sorunları gündeme taşıdı, ben de bir ekleme yapmak istiyorum.

Aydemir’den Başbakan Binalı Yıldırım'a 11 Kasım 2011 günü Erzurum'da verdiği sözü hatırlatmasını rica ediyorum.

O gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Erzurum Koruma Derneği Vakfı Başkanı Necati Bölükbaşı tarafından yaptırılan, Kurtuluş Savaşı'nda yer alan 'Erzurumlu Nafız' uçağının bir benzerinin kurdelesini kesmek için Erzurum'a gelmişti.

Vali Vekili Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, rahmetli eski rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Avukat Necati Bölükbaşı, Prof. Dr. Durkaya Ören, Salih Lütfi Şengül’ün de hazır bulunduğu törende hava alanı terminalinin içine konulan 'Erzurumlu Nafiz' uçağının kurdelasını kesen Binali Yıldırım şu sözü vermişti:

"Erzurum Havalimanı, milli kahraman Nafiz Kotan'ın ismini ilelebet yaşatacaktır."

İşte bu sözün üzerinden tam 6 yıl geçti.

Haber olarak yazmamış olsaydık belki biz de unutabilirdik.

Erzurumlular, Kurtuluş Savaşı sırasında dört keşif uçağını orduya bağışlayan 'Çılgın Türk' Nafız Kotan'ın isminin Erzurum hava limanına verilmesini istiyor ve bekliyor.

Raylı sistem, körük, kapalı otopark, hava limanına Nafiz Kotan'ın isminin verilmesine Milletvekili Aydemir kadar siyasetçiler, STK'lar da sahip çıkmalı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum